ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 ώρα 8μμ στο ΖΟΟΜ

https://us02web.zoom.us/j/86409324464?pwd=OGREUnpwNFA3TjBQR09KVnVwbUlHZz09

Θέματα συζήτησης:

1. Η Πλατφόρμα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ

ΝΤΟΜΑΙΝ  coopsociety.gr

2.Προετοιμασία του τριήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου26-28 Μαρτίου

Περισσότερα...

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέντε μήνες, κάθε Δευτέρα στις 8μμ γίνεται διαλογική συζήτηση με τηλεδιασκέψεις για τη δημιουργία μιας ανοικτής δομής επικοινωνίας και δεξαμενής σκέψης με σκοπό την προώθηση  την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία. Αυτή η δομή θα έχει δύο σκέλη. Το ένα σκέλος αφορά τη συγκέντρωση γνωστικού ψηφιακού περιεχομένου και το άλλο τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής ψηφιακής αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών κοινωνικών επιχειρήσεων.

Περισσότερα...

Ο τρίτος τομέας είναι ανάγκη να διεκδικήσει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο για την Κοινωνική Οικονομία …

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 28 Ιαν 2021

 

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας-ΠΕΣΚΟ πραγματοποιήθηκε η τακτική συνάντηση της Δευτέρας, 25/1/2021, για την Κοινωνική Οικονομία.

Στην συνάντηση μετείχαν οι (όπως εμφανίσθηκαν στις οθόνες): Κώστας Οικονομόπουλος, Λουκάς Μπρέχας, Μάγδα Κοντογιάννη, Βασίλης Τακτικός, Πάνος Παπαϊωάννου, Δημήτρης Μιχαηλίδης, Γιάννης Φραγκούλης, Γιάννης Γκύλλης, Παντελής Πρέζας, Ηλίας Τσίγκας, Γιάννης Αυγενίκου, Αλέξανδρος Μόζ, Γιώργος Καραμπάτος, Ανδρέας Παπαγεωργόπουλος, Θόδωρος Μαλλιάς, Μάρκος Μαλλιάρας, Αλέξανδρος Οικονόμου, Λουκάς Γεωργίου, Μαρία Ανθή κλπ.

Περισσότερα...

Αόρατη, .. Άφαντη, … Ακατανόητη Κοινωνική Οικονομία

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 12 Ιαν 2021

Αόρατη, .. Άφαντη, … Ακατανόητη Κοινωνική Οικονομία

Το 2008 ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του πολιτικού-πολιτιστικού -οικονομικού-κοινωνικού -τεχνολογικού χώρου στον δυτικό κόσμο. Στατιστικά θα τελειώσει η μεταβατική περίοδος το 2050, ίσως και με αλλαγή «σκυτάλης» στην παγκόσμια οικονομία ….

Το 2009 η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (γνωστή ως ILO-InternationalLaborOrganization) παρέδωσε την μελέτη των παρατηρήσεών του στον ΟΗΕ, όπου κατέγραφε ότι οι χώρες με επαρκή Κοινωνική Οικονομία είχαν παρουσιάσει αξιοπρόσεκτη αντοχή στην χρηματοπιστωτική κρίση. Ο ΟΗΕ οργάνωσε εκστρατεία σε όλο τον κόσμο με επιστέγασμα το 2012 ως Διεθνές Έτος Συνεργατισμού.

Περισσότερα...

Διακήρυξη του Τολέδο 2020

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Διακήρυξη του Τολέδο 2020

«Η κοινωνική οικονομία και η οικονομία αλληλεγγύης ως βασικός μοχλός για ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμο»

Πριν από πέντε χρόνια, σε ένα άνευ προηγουμένου ορόσημο, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν ομόφωνα να προωθήσουν την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία ως βασικό μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, όπως αντικατοπτρίζεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 7 Δεκ 2015. Η αλλαγή που κατέστη δυνατή με την εν λόγω συμφωνία οδήγησε έξι κράτη μέλη της ΕΕ να σχηματίσουν ομάδα για να εξασφαλίσουν την εφαρμογή της και να εγκρίνουν τη Δήλωση του Λουξεμβούργου για την Κοινωνική Οικονομία. Η υπογραφή της εν λόγω δήλωσης σηματοδότησε μια αποφασιστική στιγμή στην πορεία προς μεγαλύτερη οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή στην ΕΕ, η οποία αντιπροσωπεύει τη σθεναρή υποστήριξη μιας κεντρικής ομάδας κυβερνήσεων της ΕΕ για την προώθηση και την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και της οικονομίας αλληλεγγύης.

Περισσότερα...

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 257 επισκέπτες και κανένα μέλος