Το αντικείμενο και το υποκείμενο για την βιωσιμότητα στην ΠΕ Τρικάλων

Διαχωρίζουμε από την αρχή αυτές τις δύο έννοιες στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας γιατί υπάρχει κορεσμός μόνον για την προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και δεν είναι επαρκής συνθήκη προώθησης χωρίς, την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας μέσω των συλλογικών οργανώσεων.

Στην ανθρωπογεωγραφία των Τρικάλων, υπάρχει σημαντικός πλούτος και άδηλοι πόροι προς ανάδειξη σχετικά με την φυσική και την πολιτιστική κληρονομιά. Αυτός όμως ο πλούτος μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο μέσω της κινητοποίησης του τοπικού κοινωνικού κεφαλαίου. Πρόκειται για μια διαδραστική συμμετοχική διαδικασία όλων των συντελεστών της τοπικής κοινωνίας.

Υπάρχει ανάγκη για συνεχή κοινωνική διαβούλευση ώστε να αναδειχθούν και να προβληθούν πρόσθετα στοιχεία από όλες τις κατηγορίες συγκριτικών πλεονεκτημάτων του φυσικού περιβάλλοντος, της αρχιτεκτονικής και αγροτικής κληρονομιάς και των πολιτιστικών μνημείων, των παραδοσιακών τοπικών δασικών, γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα των ορεινών κυρίως περιοχών Κόζιακα, Περτουλίου.

Αξιοθέατα έλξης εναλλακτικού τουρισμού, όπως τα ποτάμια, τα φαράγγια και τα ορειβατικά μονοπάτια, καθώς η τοπική γαστρονομία μέσα από τη σύντομη αφήγηση της τοπικής ιστορίας,της σύγχρονης δραστηριότητας

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 75 επισκέπτες και κανένα μέλος