Άρθρα

Μετέωρα


TOIXOI METEVRVN 220

Τα Μετέωρα είναι ένα από τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO που χαρακτηρίζουν και αναδεικνύουν την γη των Τρικάλων σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Παρά την επιβλητική τους διάσταση στο χώρο δεν είναι όμως μόνο ένα φυσικό και πολιτιστικό μνημείο. Έχουν σφραγίσει την ταυτότητα και την εξέλιξη της τοπικής ιστορίας. Εδώ, το ηθικό και πνευματικό κεφάλαιο μετασχηματίζεται ανά τους αιώνες και διαμορφώνει κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές αξίες που ανατροφοδοτούν την τοπική δημιουργικότητα.

Αυτές οι διαχρονικές αξίες άντεξαν μπροστά στα σαρωτικά κύματα της ισοπεδωτικής βιομηχανικής κουλτούρας, όπως οι βράχοι πάνω στους οποίους χαράχτηκαν αυτές οι αξίες ως φωτεινά παραδείγματα ανθρώπινης έμπνευσης και συλλογικής δημιουργίας.

Αντικρίζοντας μπροστά μας αυτό το μοναδικό θαύμα της φύσης και πνευματικής δημιουργίας μας προκαλεί, να αναστοχαστούμε πως, ο τελευταίος αιώνας της εκβιομηχάνισης δεν μπορεί να υποκαταστήσει όλες τις αξίες της ζωής, τις ανάγκες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας του ανθρώπου που πραγματώνονται μέσα στη κοινότητα.

Έτσι, ο βιοτουρισμός των Τρικάλων δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη πηγή έμπνευσης και νέες μορφές ανάπτυξης από τα Μετέωρα στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας.

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 103 επισκέπτες και κανένα μέλος