Άρθρα

ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ της ΠΥΛΗΣ

 

1) Η τοξωτή γέφυρα. Βρίσκεται 1 χλμ. περίπου δυτικά της Πύλης και έχει κτιστεί το 1514 από τον άγιο Βησσαρίωνα. Η γέφυρα αυτή ήταν η μοναδική ως το 1936 και συνέδεε τον κάμπο με την περιοχή Ασπροποτάμου. Μέχρι το 1936 ήταν το μοναδικό πέρασμα από τη Θεσσαλία για την Ήπειρο ενώνοντας τα βουνά Ίταμος και Κόζιακας.  Είναι το δεύτερο σε μέγεθος μονότοξο γεφύρι της Θεσσαλίας, όπως πληροφορούμαστε και από τη μαρμάρινη επιγραφή που υπάρχει στη βάση του γεφυριού. Το γεφύρι έχει με ημικυκλικό τόξο με υλικά κατασκευής τον ασβεστόλιθο και τον ψαμμίτη.

Το άνοιγμα του είναι 29 μέτρα περίπου, το μέγιστο ύψος φθάνει στα 13 μέτρα, συνολικό μήκος 65,67 μέτρα και πλάτος καταστρώματος τα 2,10 μέτρα. Το γεφύρι έχει αναστηλωθεί 1968 και το 1983 αλλά και πιο πρόσφατα το 2005 και το 2006 έγιναν εργασίες ανάδειξης του γεφυριού και πλέον έχει άριστη πρόσβαση για να το διασχίσετε και να συνεχίσετε στην απέναντι όχθη και στα μονοπάτια που συνεχίζουν δίπλα από τον Πορταϊκό.

Ο χώρος του γεφυριού έχει καθιερωθεί ως η στάση πολλών επισκεπτών πριν ανηφορίσουν με προορισμό τα χωριά του Κόζιακα και ειδικά προς Ελάτη, Περτούλι, Νεραϊδοχώρι αλλά και βαθύτερα στα χωριά της διευρυμένης κοινότητας Ασπροποτάμου. Κοντά στο γεφύρι υπάρχουν θέσεις για πάρκινγκ και χώροι με παγκάκια κάτω από μεγάλα πλατάνια υπό τους ήχους των τρεχούμενων και ορμητικών νερών του Πορταϊκού. Ακόμη υπάρχουν δύο καφετέριες με θέα προς το γεφύρι και μαγαζάκια σε κοντινή απόσταση με τοπικά προϊόντα και το νόστιμο σαπουνέ χαλβά.

2) Η γέφυρα Κονδύλη. Οι ανάγκες της εποχής οδήγησαν στην κατασκευή νέας γέφυρας για την αμαξιτή σύνδεση των Τρικάλων με τα ορεινά χωριά. Έτσι 1 χλμ. δυτικότερα της παλιάς τοξωτής γέφυρας κατασκευάστηκε μια νέα, σύγχρονη για την εποχή εκείνη, από μπετόν. Η κατασκευή της άρχισε τον Νοέμβριο του 1934 και τελείωσε τον Ιούνιο του 1936.

Η γέφυρα αυτή, που μοιάζει με σαΐτα, έχει μήκος 45,30 μ., πλάτος 6 μ. και ύψος 22 μ. Στις 9 Ιουνίου 1943 οι αντάρτες, για να παρεμποδίσουν τα μηχανοκίνητα κατοχικά στρατεύματα, ανατίναξαν το αριστερό της βάθρο. Η γέφυρα έπεσε χωρίς να σπάσει. Αργότερα ανασηκώθηκε και αποκαταστάθηκε στην αρχική της θέση, όπου παραμένει έως σήμερα και εξυπηρετεί την επικοινωνία με τα χωριά της Πίνδου, αλλά και την Άρτα.

3) Η γέφυρα Γκίκα. Κατασκευάστηκε το 1960-61 από οπλισμένο σκυρόδεμα και εξυπηρετεί μέχρι σήμερα πολλά χωριά στα ριζά του Κόζιακα. Έχει μήκος 170 μ.

4) Η κρεμαστή πεζογέφυρα. Κατασκευάστηκε το 1981 για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ομώνυμης βυζαντινής εκκλησίας. Έχει μήκος 120 μ, και στηρίζεται σε δύο πυλώνες ύψους 16 μ. Η ανάρτηση του καταστρώματος γίνεται με ευθύγραμμα προτεταμένα καλώδια και είναι η πρώτη γέφυρα στην Ελλάδα που κατασκευάστηκε με αυτή την τεχνική. Το πλάτος της είναι 2 μ. και το ύψος από την κοίτη του ποταμού 7μ.
Αφήνοντας πίσω το πέρασμα της Πύλης, ανηφορίζουμε το βουνό που είναι κατάφυτο με ελατόδαση. Το πρώτο χωριό είναι βεβαίως η Ελάτη.