Διαδρομή ΚΛΕΙΝΟΒΟΣ – ΤΡΙΓΓΙΑ

 

 

Περιγραφή: Μετά από 11χλμ. Και αφού περάσουμε τη γέφυρα του Πηνειού στρίβουμε αριστερά για τον Κλεινοβό (Κλείνος ). Το χωριό είναι μεγάλο και όμορφο, κτισμ΄νο στα ανατολικά της Τριγγίας και πλάι στο Κλεινοβίτικο ρέμα. Συνεχίζουμε στο χωματόδρομο ο οπίος οδηγεί στο οροπέδιο. Από εδώ ξεκινά το μονοπάτι, έχοντας στα αριστερά το ρέμα, και καταλήγει στα αλπικά λιβάδια. Από εδώ η θέα προς τις κορυφές είναι υπέροχη, ιδίως την Άνοιξη.

Ακολουθώντας το μονοπάτι, και μετά από επίπονη πορεία φτάνουμε στο τελευταίο οροπέδιο. Από όπου, κατευθυνόμενοι προς τα δυτικά, φτάνουμε μετά από 20΄.

 

Αξιοθέατα: Η θέα προς τα γειτονικά βουνά είναι πολύ όμορφη, όμως εκείνο που πράγματι εντυπωσιάζει είναι τα αλπικά λιβάδια με το πλήθος των αγριολούλουδων και τα γάργαρα νερά.

 

Διαμονή: Σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και camping στη Καλαμπάκα και το Καστράκι.

 

Εναλλακτικές διαδρομές: Μια όμορφη ανάβαση διάρκειας 5 ωρών γίνεται από το βόρειο μέρος του βουνού, ξεκινώντας από το χωριό Κρανιά.