Τα λεωφορεία αυτά με χωρητικότητα 4, 12 ή 15 επιβατών, κινούνται στο δρόμο και όχι σε ράγες, με ταχύτητες έως 20 χιλιόμετρα την ώρα, σε διαδρομές με διασταυρώσεις και πεζούς.
Η διαδρομή ξεκινάει από την οδό Βουλής, θα συνεχίζει την Καραϊσκάκη, φθάνει στην οδό Πλουτάρχου, ενώ στην επιστροφή θα στρίβει για τη λεωφόρο Ερμού περνώντας μπροστά από την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και ύστερα από μία ακόμη παράκαμψη θα επιστρέφει στην αφετηρία.
Τα λεωφορεία «αποθηκεύουν» στη μνήμη των υπολογιστών τους όσα θα «βλέπουν» στη διαδρομή. Η διαδρομή τους πορεία θα γνωστοποιείται, προκειμένου να γνωρίζουν οι οδηγοί, οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οι κάτοικοι της πόλης, πώς θα κινούνται. Υπάρχει, έτσι, μια πρόγευση για τον τρόπο με τον οποίο αλλάξει η ζωή των Τρικαλινών και πώς τα Τρίκαλα αποκτούν από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016, την παγκόσμια πρωτιά κίνησης των λεωφορείων χωρίς οδηγό σε αστικό περιβάλλον.
Για δε τους δημότες, πάντως, απαιτείται, πλήρης γνώση των δρομολογίων και των σημείων στα οποία θα κινείται ή θα σταθμεύει το κάθε όχημα.
Οι χώρες που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του έργου CityMobil2 είναι η Ελλάδα (Τρίκαλα), Ιταλία (Μιλάνο), Ισπανία (Λεόν), Γαλλία (Λα Ροσέλ) και Φινλανδία (Βαντάα). Πλέον, με το εγχείρημα αυτό, ο Δήμος Τρικκαίων παγκοσμιοποιεί την τεχνολογική του πρωτοπορία και εισέρχεται σε ένα πλέγμα αλληλένδετων τεχνολογικών εφαρμογών.