διάλεξη του Ακαδημαϊκού Θεοδόση Τάσιου στα Τρίκαλα

Διαλεξη στα τρικαλα

Ένας Καλαμπακιώτης διανοητής !!!

   

Αίσθηση η διάλεξη του Ακαδημαϊκού Θεοδόση Τάσιου στα Τρίκαλα

Κατάμεστη η αίθουσα του Επιμελητηρίου  παρουσία πολλών Καλαμπακιωτών

Κατάμεστη η αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων από    εκατοντάδες Τρικαλινούς αλλά και πολλούς Καλαμπακιώτες  που , έσπευσαν να παρακολουθήσουν, την εκδήλωση του Φιλολογικού, Ιστορικού Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων, με ομιλητή τον γνωστό Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Θεοδόση Τάσιο που ανέπτυξε το θέμα «Αν ξαναγύριζε ο Σωκράτης ή το πάθος για ήθος».

Περισσότερα...

Τρίκαλα – μύθοι, τόποι, άνθρωποι

Η ΠΕ Τρικάλων είναι η δεύτερη σήμερα σε πληθυσμό περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλίας. Ένας πλούσιος και προικισμένος τόπος σε φυσικούς, άυλους και πολιτιστικούς πόρους που συνθέτουν μια δυναμική εικόνα της περιοχής.

Η φύση, η γεωμυθολογία, οι μύθοι και ο λαϊκός πολιτισμός σε συνδυασμό με το εξαιρετικό πολιτισμικό περιβάλλον προκαλούν ευχάριστα το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

Περισσότερα...

ΒΙΝΤΕΟ

Νομός Τρικάλων - Το σταυροδρόμι του βουνού και του κάμπου

Γεφύρια, διατηρημένα πετρόχτιστα μονοπάτια

gefyra vissariwnaΜοναδικό πετρόκτιστο μονοπάτι της περιοχής (σκάλα Χατζηπέτρου) και τα μονότοξα γεφύρια Νεραϊδοχωρίου και Πύρρας. Το Γεφύρι Πόρτας ή Αγίου Βησσαρίωνα χτίστηκε το 1514, από το μητροπολίτη Λαρίσης Βησσαρίωνα. Βρίσκεται λίγο έξω από την Πύλη και γεφυρώνει τον Πορταϊκό ποταμό. Μέχρι το 1936 ήταν ο μοναδικός σύνδεσμος των Τρικάλων με τα χωριά του Ασπροπόταμου. Είναι μονότοξο, με άνοιγμα 28 μέτρων και το δεύτερο σε μέγεθος γεφύρι στη Θεσσαλία.

Περισσότερα...

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 81 επισκέπτες και κανένα μέλος