Τι είναι το Αποθετήριο Ενεργειακών Κοινοτήτων;

Το Αποθετήριο Ενεργειακών Κοινοτήτων είναι μια πρωτοβουλία για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να βοηθήσει τους τοπικούς παράγοντες (συμπεριλαμβανομένων πολιτών, τοπικών αρχών και επιχειρήσεων) στη δημιουργία και την προώθηση έργων καθαρής ενέργειας που καθοδηγούνται από ενεργειακές κοινότητες σε αστικές περιοχές σε όλη την Ευρώπη. Η πρωτοβουλία συμβάλλει σε μια δίκαιη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα που επιτρέπει στους πολίτες να αναλάβουν την ευθύνη της κατανάλωσης και της παραγωγής ενέργειας.

Το Αποθετήριο θα παρέχει τεχνική υποστήριξη σε ενεργειακές κοινότητες των οποίων οι δραστηριότητες είναι κατά κύριο λόγο σε αστικές περιοχές. Για τις αγροτικές κοινότητες, μια δεύτερη πρωτοβουλία, το Rural Energy Communities Advisory HubSearch για διαθέσιμες μεταφράσεις του προηγούμενου συνδέσμουEN•••, θα παρέχει εξατομικευμένη τεχνική βοήθεια. Τα δύο προγράμματα θα συνεργάζονται στενά και η εσωτερική μεταφορά ενεργειακών κοινοτήτων είναι εφικτή κατόπιν συμφωνίας, ανάλογα με τις εκφραζόμενες ανάγκες.

Για ποιόν είναι?

Περισσότερα...

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tο ΙΝΜΕΚΟ και η ΠΕΣΚΟ  έχοντας  δημιουργήσει δίκτυο συνεργαζόμενων κοινωνικών επιχειρήσεων στον τομέα της συμβουλευτικής έχει ετοιμάσει συγκεκριμένα  πρότυπα επιχειρηματικά σχέδια, για νέες επιχειρήσεις συμβουλευτικής τα  οποία διαθέτει για τη δημιουργία νέων κοινωνικών επιχειρήσεων και διεύρυνση του δικτύου με νέες υπηρεσίες.

Περισσότερα...

Διαδικτυακή Εκδήλωση

Ενημέρωση  για την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων τεχνικής υποστήριξης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Energy Communities Repository.

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12.00

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη διαδικτυακή συνάντηση  προκειμένου να ενημερωθείτε για την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ENERGY COMMUNITIES REPOSITORY και τη παροχή τεχνικής υποστήριξης  σε ενεργειακές κοινότητες (υφιστάμενες ή μη) που προσφέρει.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε:

  • Πολίτες,
  • οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών,
  • τοπικές και περιφερειακές αρχές,
  • επιχειρήσεις
  • ενεργειακές κοινότητες

Ο δεύτερος κύκλος υποβολής αιτήσεων κλείνει στις 31 Οκτωβρίου ενώ ο τρίτος στις 31 Δεκεμβρίου 2022!

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί διαδικτυακά (zoom). Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προ-εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZwrfuGpqzsvHtzJKa76Onw3xsSnjgTzHm1e

Μετά την εγγραφή σας, θα λάβετε τα στοιχεία σύνδεσής σας στη διαδικτυακή συνάντησης.

Πληροφορίες:

https://coopsociety.gr/wp-content/uploads/2022/10/image-4-300x47.png 300w" sizes="(max-width: 317px) 100vw, 317px" style="height: auto; max-width: 100%; vertical-align: top;">@:

ΥΠΕΝ: Επιδότηση 60% για φωτοβολταϊκά στις στέγες

Tο ποσοστό ενίσχυσης θα αφορά ΑΠΕ σε συνδυασμό με αποθήκευση (μπαταρίες) για μονάδες ισχύος έως 10 κιλοβάτ ενώ ο Οδηγός του προγράμματος αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, ετοιμάζονται άλλα δύο προγράμματα για την ενίσχυση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών: είναι το πρόγραμμα προϋπολογισμού 160 εκατ. Ευρώ για την εγκατάσταση μονάδων αυτοπαραγωγής σε επιχειρήσεις και το πρόγραμμα για την ενίσχυση ενεργειακών κοινοτήτων των Δήμων, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ που θα αποσκοπεί στην στήριξη των ευάλωτων καταναλωτών.

Περισσότερα...

Νέο Ξεκίνημα για την Αττική, με μοχλό ανάπτυξης το ΕΣΠΑ 2021-2027.

«Αλλάζουμε την Αττική και είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε πόρους 1,6 δις ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη στην Αττική. Δεν χάνουμε χρόνο και δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένο, ούτε ένα ευρώ».

Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 18 Οκτωβρίου η συνεδρίαση της 1ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2021-2027.

Περισσότερα...

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 επισκέπτες και κανένα μέλος