ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

v  Ο γύρος του Κόζιακα,

v  Τα χωριά του Ασπροποτάμου,

v  Περιήγηση στα Μετέωρα

v  Πολιτιστικές διαδρομές,

v  Τα χωριά του Κάμπου

Τα Τρίκαλα είναι ένας προνομιακός  τόπος για την ανάπτυξη του βιοτουρισμού κοινωνικής εμπειρίας,  με θαυμαστό περιβάλλον  και θαυμαστά συλλογικά έργα φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μετέωρα ως γνωστό είναι ένα πρότυπο θρησκευτικού τουρισμού, αλλά και  ένα πασίγνωστο  brandname, που συνδυάζεται  με τον ορεινό τουρισμό γύρω από την οροσειρά Κόζιακα και τα χωριά  του Ασπροποτάμου.  

Περισσότερα...

Η Κοινωνία των Πολιτών μπροστά στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης των ορεινών όγκων της χώρας

Η Κοινωνία των Πολιτών μπροστά στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης των ορεινών όγκων της χώρας

περτ

Διήμερη Στρογγυλή Τράπεζα στο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Τρικάλων, 6 και 7 Ιουνίου 2015

«Πολιτικές ανάπτυξης ορεινών όγκων. Οι απαντήσεις των τοπικών κοινωνιών στην κρίση».

Διοργάνωση από το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας

Με την υποστήριξη : Δευτεροβάθμια ΜΚΟ “Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, MΚΟ “Πράσινη Κιβωτός ”, Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. “ΕΔΡΑ” ,Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς Τρικάλων

Περισσότερα...

Τρίκαλα. Για κάθε απαιτητικό επισκέπτη

Η εναλλαγή από λίμνες, ποτάμια, ανθισμένα λιβάδια, χιονισμένα τοπία, μοναδικά δάση άφθαστης ομορφιάς, συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό σε ολόκληρη τη χώρα, παρέχοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους επισκέπτες της, οι οποίοι μπορούν να ακολουθήσουν όλα τα είδη του σύγχρονου εναλλακτικού τουρισμού.

Περισσότερα...

Εναλλακτικός τουρισμός

Εναλλακτικός τουρισμός

rafting

Αναρρίχηση στις διαφορετικής δυσκολίας αναρριχητικές διαδρομές των βράχων των Μετεώρων. Πεζοπορία ανάμεσα στους βράχους, πάνω στα μονοπάτια που περπατούσαν και οι μοναχοί. Ποδήλατο βουνού, πεζοπορία ή κατάβαση βουνού (rappel). αλεξίπτωτο πλαγιάς με απογείωση μπροστά από την μονή Αγίου Στεφάνου. 

Περισσότερα...

Γιατί απαιτούνται εναλλακτικές στρατηγικές ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος

Γιατί απαιτούνται εναλλακτικές στρατηγικές ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος.

Είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν στην Ελλάδα εναλλακτικές στρατηγικές ανάπτυξης για τους παρακάτω λόγους:

  • Γιατί το ακολουθημένο μοντέλο ανάπτυξης του Ελληνικού τουρισμού εξακολουθεί να στηρίζεται στο ξεπερασμένο δίπτυχο ήλιος - θάλασσα. Ο τουριστικός προορισμός Ελλάδα έχει κουράσει πλέον την διεθνή τουριστική ζήτηση. Βασικός στρατηγικός στόχος θα πρέπει να είναι η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, ώστε να προσφέρεται ποικιλία ποιοτικών υπηρεσιών, που θα καλύπτουν το ευρύτερο δυνατό φάσμα της μεταβαλλόμενης παγκόσμιας ζήτησης.
  • Γιατί η Ελλάδα έχει αναπτύξει τουριστικό προϊόν μαζικής και σε γενικές γραμμές χαμηλής ποιότητας προσφοράς, που απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, το οποίο έχει ανάγκη να αναβαθμιστεί.
  • Γιατί πρέπει να προκαλέσουμε διάχυση της τουριστικής και γενικά της οικονομικής ανάπτυξης σε όλη την χώρα, προωθώντας την περιφερειακή εισοδηματική σύγκληση.
  • Γιατί υπάρχουν πολλές κρυμμένες αναξιοποίητες δυνάμεις στην χώρα οι οποίες μπορούν να απογειώσουν το τουριστικό προϊόν, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη.
  • Γιατί θα πρέπει να επιδιώκουμε την συνεχή βελτίωση και τον εμπλουτισμό του προϊόντος μας.
  • Γιατί μπορεί να τονωθεί η εγχώρια ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και να αυξηθεί η εξαγωγική δυναμική σχετικά άγνωστων στο εξωτερικό, αλλά πολύ ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών της ελληνικής οικονομίας.
  • Γιατί οι ανταγωνιστές μας εφαρμόζουν με επιτυχία εναλλακτικές στρατηγικές ανάπτυξης, κερδίζοντας ολοένα και μεγαλύτερα μερίδια αγοράς και κατά συνέπεια θα σταματήσουμε σε λίγο να είμαστε ανταγωνιστικοί.
  • Γιατί έχει εξελιχθεί η ζήτηση στον τουρισμό και υπάρχει μια ολοένα και περισσότερο αναπτυσσόμενη και δυναμική αγορά, η οποία ζητά την κατανάλωση νέων περισσότερο εξειδικευμένων και όσον το δυνατόν περισσότερο εξατομικευμένων τουριστικών πακέτων και προϊόντων, τα οποία προς το παρόν η χώρα δεν παρέχει. Έτσι έχουν προωθηθεί κυρίως στην διεθνή αγορά, εξειδικευμένα - εναλλακτικά τουριστικά πακέτα όπως οικοτουρισμού, θρησκευτικού - πολιτιστικού τουρισμού, διακοπών υγείας -ευεξίας, διακοπών περιπέτειας, οικογενειακού τουρισμού με ιδιαίτερη έμφαση στις δραστηριότητες των παιδιών, διακοπές για ηλικιακές ομάδες όπως για νέους, για ηλικιωμένους κ.λ.π., πακέτα για ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως οι ανάπηροι, οι ομοφυλόφιλοι, οι έχοντας ειδικές ανάγκες κ.λ.π.
  • Γιατί τέλος θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εποχικότητας και να υπάρξει ζήτηση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περίοδο του έτους, τονώνοντας την απασχόληση.
Περισσότερα...

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 28 επισκέπτες και κανένα μέλος