Το μέλλον της υπαίθρου

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Διάλογοι:  Βασίλης Τακτικός – Γιάννος Παπαϊωάννου

 

Βασίλης Τακτικός: Θα ξεκινήσουμε κάπως απλά. Ο άνθρωπος των μεγαλουπόλεων ζει σε ένα ασφυκτικά δομημένο περιβάλλον, στο οποίο πολλές φορές έχει την αίσθηση ότι δεν μπορεί να φθάσει ποτέ εκεί που θέλει. Ο καταναλωτισμός δεν του αφήνει περιθώρια, είναι αναγκασμένος να ζει σε μια πόλη που συνεχώς κυνηγάει στόχους, χωρίς να τους πιάνει ποτέ. Καθώς βρίσκεται διαρκώς σε μια τάση φυγής από αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον, μια απλή αντίδραση είναι η απόδραση του Σαββατοκύριακου και οι διακοπές  προς την ύπαιθρο.

Η άλλη βαθιά αντίθεση είναι να έχει ένα όραμα ν’ αλλάξει τις συνθήκες, ν’ αντιμετωπίσει ριζικά την αβάσταχτη ασημαντότητα της καθημερινότητας. Αυτό είναι το όραμα της βαθιάς οικολογίας, ως νοηματοδοτικό σύστημα.

Περισσότερα...

Αειφόρος Τουρισμός και Προστατευόμενες Περιοχές

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

 

 

 

 

Ο οικοτουρισμός είναι μια μορφή τουρισμού η οποία έχει ως βάση του τη φυσική κληρονομιά μιας περιοχής και τον τοπικό πολιτισμό. Αυτό το είδος τουρισμού σχετίζεται με περιοχές, οι οποίες είναι  τρόπον τινά μη ανεπτυγμένες με πνεύμα εκτίμησης, συμμετοχής και ευαισθησίας. Ο οικοτουρίστας, συνεισφέρει στην περιοχή που επισκέπτεται μέσω των οικονομικών πόρων και μέσω της εργασίας που διοχετεύονται στη βελτίωση της ευημερίας της τοπικής κοινωνίας και στην προστασία της φύσης, σεβόμενος την άγρια ζωή, και κάνοντας συνετή χρήση των φυσικών πόρων.

Περισσότερα...

Τα αρωματικά βότανα Ως αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας για Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς

Αρωματικά βότανα

Ως αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας για Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς

 

 

 

Στόχος της επιχείρησης είναι η παραγωγή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών με ποιοτικό χαρακτήρα, που θα έχουν υψηλή διατροφική και φαρμακευτική αξία και θα είναι βασισμένα σε ποιοτικές πρώτες ύλες και σε παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής. Οι πρώτες ύλες  θα παράγονται από την ίδια την Κοιν.Σ.Επ., εφαρμόζοντας σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους παραγωγής.

Περισσότερα...

Αγροτουρισμός

Αγροτουρισμός

 

agrotourismos

 

 

Τα τελευταία χρόνια χρηματοδοτήθηκαν 11 νέα ξενοδοχειακές μονάδες,102 δωματίων, δυναμικότητας 222 κλινών, και τον εκσυγχρονίστηκαν 13 υπαρχόντα ξενοδοχεια, δυναμικότητας 125 δωματίων και 337 κλινών στις ακόλουθες περιοχές:

Περισσότερα...

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 επισκέπτες και κανένα μέλος