Πληροφοριακό Σύστημα ΔΙAΥΓΕΙΑ

Πληροφοριακό Σύστημα ΔΙAΥΓΕΙΑ

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (Νόμος 3861/2010) στοχεύει στη διασφάλιση της διαφάνειας και στην εμπέδωση της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας από την πλευρά των Φορέων άσκησης της Δημόσιας εξουσίας. Παράλληλα επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή δημοσιότητα της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δραστηριότητας.

Περισσότερα...

Βιβλιογραφία – Πηγές:

Βιβλιογραφία – Πηγές:

Τακτικός, Β. & Συνεργάτες, 2013

άρθρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα SOCIAL ACTIVISM, «Τι είναι η κοινωνική οικονομία;» (5/8/2013)

Περισσότερα...

Λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

automato-leoforeio-630 0

Τη δημιουργία του πρώτου λεωφορείου χωρίς οδηγό τους επόμενους μήνες στην πόλη των Τρικάλων επιχειρούν εκπρόσωποι της εταιρείας Robosoft, που κατασκευάζει τέτοιου είδους οχήματα. Το συγκεκριμένο project αφορά την πρώτη, σε κανονικές συνθήκες κυκλοφορίας σε μια πόλη, κίνηση ενός αυτοματοποιημένου μικρού λεωφορείου για τις ανάγκες των πολιτών. Ο σχεδιασμός τις τελευταίες ημέρες επικεντρώθηκε σε διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες και στοιχεία για την κυκλοφορία των λεωφορείων σε πραγματικές συνθήκες. Σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής των ειδικών λωρίδων και των πρόσθετων έργων. Σε πρώτη φάση οι εργασίες θα αφορούν κεντρικούς δρόμους της πόλης των Τρικάλων, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθούν και σε λοιπούς δρόμους από τους οποίους θα διέρχεται το όχημα.

πηγή: efsyn.gr

συγκοινωνίες

συγκοινωνίες

KTEL

Σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής. Το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής απαρτίζεται από τον άξονα της γραμμής Τρικάλων-Καλαμπάκας που, ως τμήμα της πρόσφατα ανακαινισμένης γραμμής Παλαιοφάρσαλα-Καλαμπάκα, διαθέτει μία γραμμή κανονικού εύρους (1,44m). Η σιδηροδρομική γραμμή διέρχεται μέσα από την πόλη των Τρικάλων, όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος Σιδηρομικός Σταθμός. Σύνδεση της πόλης μέσω των Κ.Τ.Ε.Λ. Τρικάλων. Η πόλη των Τρικάλων συνδέεται με τα γειτονικά αστικά κέντρα Καρδίτσας, Λάρισας,

Περισσότερα...

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 35 επισκέπτες και κανένα μέλος