Παραγωγοί της περιοχής

 • Αγρόκτημα Μακρή: μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που από το 2010 καλλιεργεί κυρίως ντομάτα, αλλά και άλλα λαχανικά με βάση τις παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές και παλιές ποικιλίες σπόρων, χωρίς λιπάσματα και χημικά, με διαλογή με το χέρι και φυσικές μεθόδους παρασκευής και συντήρησης. Παράγει προϊόντα ντομάτας όπως χυμό ντομάτας, λιαστό ντοματάκι μελάτο (με μέλι), πιπεριά κέρατο τουρσί, μπούκοβο από πιπεράκι καγιέν, και πολλά άλλα  (www.makrisfarm.gr).

 • Γαρδίκι Παραδοσιακά Προϊόντα: μια γυναίκα στο χωριό Γαρδίκι των Τρικάλων, η Βάσω Νάζαρη, με την οικογένειά της, αξιοποιεί εδώ και έξι χρόνια τις παραδοσιακές συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς της φτιάχνοντας 18 είδη γλυκών κουταλιού, μαρμελάδες και ζυμαρικά (τραχανά, χυλοπίτες, λαζάνια). (Λεπτοκαρυά Τρικάλων, τηλ. 6978510095)

Περισσότερα...

Βιολογική αγορά στα Τρίκαλα

acts laiki

 

http://www.biothessaly.gr./trikala.php

Βιομελισσοκομία

 

Τα βιολογικά μελίσσια βρίσκονται μακριά από οποιαδήποτε συστηματική καλλιέργεια. Δεν χρησιμοποιούμε φάρμακα που μπορεί να αφήσουν υπολείμματα. Τρυγάμε τόσο μέλι ώστε οι μέλισσες να έχουν πάντα απόθεμα για τις ανάγκες τους, και τροφοδοτούμε μόνο όταν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος (πχ μακρύς και βαρύς χειμώνας), έτσι ώστε οι μέλισσες να τραφούν και όχι να αποθηκεύσουν.

bees

Περισσότερα...

Βιοκτηνοτροφία

 

Η βιολογική κτηνοτροφία είναι ένα σύστημα εκτροφής ζώων που στηρίζεται στην φυσική διαβίωση και στην κατανάλωση βιολογικών ζωοτροφών. Η χρήση φαρμάκων περιορίζεται στο ελάχιστο δυνατό ενώ τα ζώα σταβλίζονται και διαβιούν με βασικό γνώμονα την φυσιολογική τους ανάπτυξη.

Περισσότερα...

Βιοκαλλιέργεια

Η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

biokal

Περισσότερα...

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 199 επισκέπτες και κανένα μέλος