Οικοτουρισμός ως αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας για Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς

Οικοτουρισμός 

 

Ως αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας για Κοινωνικούς συνεταιρισμούς

  

 

Ο οικοτουρισμός αφορά σε ένα είδος τουρισμού το οποίο δεν έχει σαφή ορισμό. Ως έννοια χρησιμοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, προκειμένου να καλύψει όλες τις μορφές τουρισμού, οι οποίες προκαλούν τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά. Το βασικό κίνητρο του τουρίστα είναι η παρατήρηση και η εκτίμηση της φύσης.

 

Η ανάπτυξη του οικοτουρισμού σχετίζεται με ορισμένα προβλήματα, που δημιούργησε η αύξηση, καθώς και ο τρόπος ανάπτυξης του μαζικού τουρισμού. Προβλήματα που αφορούν κυρίως στην περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτιστική υποβάθμιση περιοχών ή κρατών, αλλά και στην άνιση κατανομή του προκαλούμενου οικονομικού οφέλους. Ως κύριους προωθητικούς παράγοντες του οικοτουρισμού, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε την αυξανόμενη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του πληθυσμού και της τουριστικής αγοράς, καθώς επίσης και τους στόχους για μία βιώσιμη και αειφόρο τουριστική ανάπτυξη που επιδιώκουν οι διεθνείς, κρατικοί και επιχειρηματικοί τομείς.

Περισσότερα...

Γνωρίστε το Κ.Π.Ε. Περτουλίου-Τρικκαίων

Γνωρίστε το Κ.Π.Ε. Περτουλίου-Τρικκαίων

     

 PERT KPE

Το Κ.Π.Ε. Περτουλίου-Τρικκαίων αποτελεί δομή του Υπουργείου Παιδείας, είναι περιφερειακό κέντρο και υλοποιεί προγράμματα δια βίου μάθησης και αειφόρου ανάπτυξης για όλους. Συγκροτείται πλέον ένα νέο μαθησιακό περιβάλλον και δημιουργούνται προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που απευθύνονται στην οικογένεια ως μονάδα (ενήλικα και ανήλικα μέλη της),

Περισσότερα...

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιείται στο Περτούλι από το ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιείται στο Περτούλι από το ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων

«Αειφόρο ελατόδασος Περτουλίου»

Μονοήμερο και διήμερο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιείται στο Περτούλι.

Κριτήρια επιλογής του θέματος.

 

Το ελατόδασος Περτουλίου  επιλέχθηκε ως θέμα Προγράμματος  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  επειδή:

  • Υπόκειται σε αειφορική διαχείριση  από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου  Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να αποτελεί πρότυπο διαχείρισης δασικού οικοσυστήματος.
  • Η ευρύτερη περιοχή του ελατοδάσους τελεί υπό την προστασία του ευρωπαϊκού Δικτύου  Natura 2000 για την προστασία των δασών.
  • Η περιοχή του ελατοδάσους αποτελεί πρότυπο δασικού οικοσυστήματος, εφόσον η ανθρώπινη παρέμβαση γίνεται σε αρμονία και όχι εις βάρος του οικοσυστήματος, αποτελώντας ταυτόχρονα το παράδειγμα προς μίμηση και για άλλα δασικά οικοσυστήματα. Περισσότερα...

Οικοτουρισμός

Οικοτουρισμός

oikotoyrismos

 

Η πραγματοποίηση εκδρομών, τα παιχνίδια με τα χιόνια, η χειμερινή ορειβασία, το κανόε καγιάκ, το ποτάμιο ψάρεμα της πέστροφας, η ποδηλασία, η ιππασία, οι πτήσεις με αλεξίπτωτο, οι περιπετειώδεις αναρριχήσεις και canoing σε απότομες χαράδρες και βράχους, η τοξοβολία, οι περιηγήσεις στους βιότοπους.

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 83 επισκέπτες και κανένα μέλος