Οι αξίες του βιοτουρισμού

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 

  png

Ο βιοτουρισμός είναι ένα είδος τουρισμού το οποίο διέπεται από ορισμένες γενικές αξίες. Κάποιες από αυτές αφορούν στο σεβασμό στο αγαθό του βίου, στην αειφορία, τη βιοποικιλότητα και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς πρέπει να σέβεται το αγαθό του βίου, τη βιοποικιλότητα, την αειφορία και την ειρήνη μεταξύ των λαών. Όλα τα παραπάνω είναι φράσεις που μπορούν να ειπωθούν ανέξοδα και εύκολα, χωρίς να σημαίνει τίποτε διαφορετικό από αυτό που ήδη γίνεται, στην πράξη.


Άλλωστε ποιός θα αρνηθεί το σεβασμό στο αγαθό του βίου, ποιός σοβαρός πολιτικός αξιωματούχος θα αρνηθεί την ανάγκη της αειφορίας και βιωσιμότητας, ποιός διπλωμάτης το αγαθό της ειρήνης μεταξύ των λαών...;

Περισσότερα...

Ομιλία για τη βιώσιμη ανάπτυξη ορεινών οικισμών και περιοχών του Στέργιου Γ. Βέργου

του Στέργιου Γ. Βέργου                                                                                                                                                       Δρα Δασολόγου, πρώην καθηγητή ΤΕΙ/Λ

Περίληψη

Η ανάπτυξη ορεινών οικισμών και ευρύτερα ορεινών περιοχών αποτελεί προτεραιότητα κάθε τοπικού ή περιφερειακού αναπτυξιακού σχεδιασμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας.

Ο σχεδιασμός αυτός είναι σκόπιμο να έχει όλα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και να διακρίνεται από ευαισθησίες, ώστε να σέβεται την παράδοση, τον πολιτισμό, τις τοπικές κοινωνίες, ακόμη και την ίδια την υστέρηση αυτών των περιοχών.

Περισσότερα...

Ομιλία για τον χειμερινό τουρισμό του Νικόλαου Μπλάνα

Ο χειμερινός τουρισμός περιλαμβάνει ένα πλήθος τουριστικών δραστηριοτήτων, με σημαντικότερη και μάλιστα μακράν όλων των άλλων, αυτή της χιονοδρομίας. Η διεξαγωγή των αθλημάτων χιονιού απαιτεί την ύπαρξη κατάλληλης υποδομής (χιονοδρομικά κέντρα).

Η πλειοψηφία των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποδομής που σχετίζονται με το μηχανολογικό εξοπλισμό, τις οδικές συνδέσεις, το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό, την αύξηση του ανταγωνισμού, την διαφοροποίηση των καταναλωτικών απαιτήσεων, την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την προώθηση και προβολή και άλλα. Τέλος, οι κλιματικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας και γενικότερα η κλιματική αλλαγή δημιουργούν ερωτηματικά για την διάρκεια  χιονοκάλυψης των χιονοδρομικών κέντρων

Περισσότερα...

Το «Άξιον εστί» της φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς των Τρικάλων – κοινό κτήμα έκφρασης και δημιουργίας

Βασικός προορισμός της δικτυακής πύλης BIOTOUR-TRIKALA είναι η ομογενοποιημένη αφήγηση, το τοπικό «Άξιον εστί» της φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Στόχος είναι το ψηφιακό πολιτιστικό προϊόν της εικόνας της περιοχής. Συγκεκριμένα:

Περισσότερα...

Ανασύνθεση του τουριστικού προϊόντος. Στρατηγική επινόησης νέων βιοτουριστικών προϊόντων

Ανασύνθεση του τουριστικού προϊόντος.  Στρατηγική επινόησης νέων βιοτουριστικών προϊόντων

Ο ελληνικός τουρισμός θα πρέπει να αλλάξει μοντέλο προώθησης και λειτουργίας και να παρθούν κρίσιμες στρατηγικές αποφάσεις οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη τουρισμού υψηλής ποιότητας. Η εφαρμογή στρατηγικών αποφάσεων προϋποθέτει μεταξύ άλλων και την προώθηση και εφαρμογή εναλλακτικών στρατηγικών τουριστικής ανάπτυξης. Οι προτεινόμενες εναλλακτικές στρατηγικές θα πρέπει να συμφωνούν, να εξειδικεύουν και να ολοκληρώνουν τους βασικούς στρατηγικούς στόχους του συνολικού σχεδιασμού «Τουρισμός στην Ελλάδα» και να έχουν ορίζοντα δεκαετίας.

Περισσότερα...

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 105 επισκέπτες και κανένα μέλος