Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών της Καλαμπάκας

Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών μέσα από διοράματα, αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια, το φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια. Η ποιότητα των εκθεμάτων είναι εξαιρετική. Η τοποθέτησή τους στο χώρο γίνεται σε θεματικές ενότητες, και τα εκθέματα κατανέμονται ανάλογα με τον τύπο του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκουν. Για τα μανιτάρια έχει σχεδιαστεί ένας πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις φάσεις ανάπτυξης τους παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσονται σε κάθε επιμέρους οικοσύστημα.

Η άριστη ποιότητα των εκθεμάτων και το κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, προδιαγράφουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και καθιστούν τη Μουσειακή εμπειρία, όχι μόνο ευχάριστη, αλλά και παραγωγική.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Καλαμπάκας και Μουσείο Μανιταριών στα πλαίσια της εκπαιδευτικής του δράσης οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε ομάδες παιδιών και σε σχολεία. Μέσα από τα προγράμματα αυτά το Μουσείο φιλοδοξεί να παρέχει μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα μουσειακή εμπειρία στους συμμετέχοντες, μαθαίνοντας παράλληλα με έναν ελεύθερο και δημιουργικό τρόπο.

 

http://biotour-trikala.eu/index.php/diadromes-sti-fysi/489-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BA%CE%B1%CF%82

 
 

Μουσείο Ιεράς Μητρόπολης

Μουσείο Ιεράς Μητρόπολης

2015-12-638

Το Μουσείο χωρίζεται σε τρεις αίθουσες με τρία διαφορετικά θέματα. Η πρώτη αίθουσα είναι η αίθουσα του εκκλησιαστικού μουσείου που εκθέτει σκεύη, άμφια ιερές εικόνες και λοιπά εκκλησιαστικά αντικείμενα. Η δεύτερη αίθουσα είναι η αίθουσα του λαϊκού μουσείου που εκθέτει αντικείμενα που μαρτυρούν τον πολιτισμού και τη ζωή στην περιοχή την περίοδο από τον 19ο έως και τον 20ο αιώνα. Η τρίτη και τελευταία αίθουσα είναι η βιβλιοθήκη που αριθμεί περίπου 19000 βιβλία, από αρχέτυπα και ευαγγέλια μέχρι και ιστορικά λεξικά.

Είσοδος : Ελεύθερη

Ωράριο λειτουργίας : - Διεύθυνση : Ιερά Μητρόπολη Τρικάλων

Τηλέφωνο : 24310 27282 , 246310 27365

Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Εταιρίας ΚΛΙΑΦΑ

Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Εταιρίας ΚΛΙΑΦΑ

p center3

Πρόκειται για τις παλιές εγκαταστάσεις της εταιρίας αεριούχων ποτών ΚΛΙΑΦΑ που βρισκόντουσαν στο κέντρο της πόλης, ένα βιομηχανικό κτίσμα του 1926. Η εταιρία μετέτρεψε τις παλιές εγκαταστάσεις των ψυγείων και του εργοστασίου σε κέντρο ιστορίας και πολιτισμού, η λειτουργία του ξεκίνησε το 2003.  Το κέντρο περιλαμβάνει : Αίθουσα τοπικής ιστορίας, Αίθουσα εταιρίας ΚΛΙΑΦΑ, Παραδοσιακό τυπογραφείο, Αίθουσα εκθέσεως συσκευασίας αεριούχων ποτών, Το παλιό μηχανοστάσιο, Αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, Παιδική & Εφηβική Βιβλιοθήκη και Αρχείο εφημερίδων.

Περισσότερα...

Μουσείο Μουσικής Ιστορίας (Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Τρικαλινών Δημιουργών)

Μουσείο Μουσικής Ιστορίας (Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Τρικαλινών Δημιουργών)

2015-10-638

Το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Τρικαλινών Δημιουργών στεγάζει χειρόγραφα, παρτιτούρες, προσωπικά και διάφορα άλλα αντικείμενα από τους σπουδαίους Τρικαλινούς μουσικούς Δημήτρη Μητροπάνο , Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολο Καλδάρα, Κώστα Βίρβο, Γιώργο Σαμολαδά, Χρήστο Κολοκοτρώνη, Δημήτρη Καβράκο, Δημήτρη Σγούρο.

Περισσότερα...

Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο

Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο

Το Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο στεγάζει αντικείμενα, εργαλεία, ενδυμασίες αλλά και έντυπο υλικό (φωτογραφίες και έγγραφα), σε μία προσπάθεια να μυήσει τον επισκέπτη στον πολιτισμό των κατοίκων της περιοχής από το 18ο αιώνα μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα.

Είσοδος : - Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00 , Σάββατο 09:30 – 13:00

Διεύθυνση : Γαριβάλδη 6

Τηλέφωνο : 24310 71620

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Μουσεία

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 επισκέπτες και κανένα μέλος