Θεωρήθηκε ο Δασικός Χάρτης της Π.Ε. Τρικάλων

Θεωρήθηκε ο Δασικός Χάρτης της Π.Ε. Τρικάλων

logo dasikis

Με το με αρ. πρωτ. 3749/202593/10.11.2015 έγγραφό της, η Διεύθυνση Δασών Τρικάλων θεώρησε τον Δασικό Χάρτη ολόκληρης της Π.Ε. Τρικάλων, πλην των ΟΤΑ για τους οποίους είχαν ήδη καταρτιστεί Δασικοί Χάρτες σε προηγούμενα προγράμματα (προ-Καποδιστριακοί ΟΤΑ Γλίνου, Πατουλιάς, Σερβωτών και Τρικκαίων). 

Ο χάρτης καλύπτει μια συνολική έκταση 3.295.000 στρεμμάτων περίπου και λόγω της ανάγκης υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου στην διαδικασία κτηματογράφησης (που εξελισσόταν παράλληλα στον Νομό), η κατάρτιση και ο έλεγχός του επιτεύχθηκε σε χρόνους πολύ μικρότερους από αυτούς που προέβλεπε η σχετική σύμβαση.

Κάτι που οφείλετε σε μεγάλο βαθμό στην πολύ καλή και συνεχή συνεργασία μεταξύ των αναδόχων Δασολόγων μελετητών (σύμπραξη των γραφείων NERCO ΑΕΜ και ΞΥΛΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α.Ε.) και των Δασολόγων της Διεύθυνσης Δασών που έλεγξαν τις οριογραμμές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το προσωπικό της Διεύθυνσης είχε ήδη προετοιμαστεί για το συγκεκριμένο έργο από την εποχή της προκήρυξής του, και έτσι μπόρεσε να χορηγήσει από την αρχή του έργου στον ανάδοχο το σύνολο σχεδόν των διοικητικών πράξεων που απεικονίζονται στον χάρτη σε ψηφιακή μορφή, καθώς και πολλά άλλα βοηθητικά δεδομένα (π.χ. τα πρωτότυπα σχέδια των εποικιστικών εκτάσεων τοποθετημένα στον χώρο κλπ).

Διεύθυνση Δασών Τρικάλων

Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου

Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου

Διεύθυνση:  Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου

Δασαρχείο Περτουλίου 42032 Περτούλι Τρικάλα

ελάτη-περτούλι 1

Το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου Τρικάλων  είναι δημόσιο δάσος, που ανήκει   κατά  κυριότητα στο Ελληνικό Κράτος. Βρίσκεται στην Κεντρική Πίνδο και εκτείνεται μεταξύ των κλιτυών και εξάρσεων  των ορεινών όγκων  «Κόζιακα» και «Μπουντούρα», σε Γ.Π. 390 32’ - 39ο 35’ και Γ.Μ. 210  33’- 21ο 38’ από τον μεσημβρινό Greenwich. Το υπερθαλάσσιο ύψος του δάσους κυμαίνεται από 1.100-1.700 μ. περίπου. Η έκτασή του ανέρχεται σε 3.296,59 Ηa, από τα οποία 2.361,83 Ηa είναι δασοσκεπής ή μερικώς δασοσκεπής έκταση (ελάτη, πεύκη κλπ), 168,22 Ha γυμνές ή άγονες εκτάσεις εντός του δάσους, 583,71 Ηa ορεινοί βοσκότοποι, 114,00 Ηa πεδινοί λιβαδότοποι και 68,83 Ηa λοιπές εκτάσεις (κοινοτικές, αγροί, οικισμοί κ.λ.π.)

Περισσότερα...

Δάση

Μέχρι τα 1000 μέτρα υπάρχουν βελανιδιές, πλάτανοι, πουρνάρια και διάφοροι θάμνοι. Ψηλότερα συναντούμε δάση καστανιάς, οξιάς και τα πυκνά δάση ελάτης. Υπάρχουν πολλά είδη πόας στα αλπικά λιβάδια κι ένα πλήθος αρωματικών φυτών όπως τσάι, ρίγανη κ.λπ. Οι κορυφές των κυριοτέρων βουνών της περιοχής είναι ομαλές, με δάση κυρίως ελάτου και δρυός και οι αναβάσεις είναι εύκολες.

 

PERTOULI

Εικόνα 1: Δάσος γεμάτο έλατα στην περιοχή Περτούλι.

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 46 επισκέπτες και κανένα μέλος