Γιορτή μανιταριών στην Καλαμπάκα

Το πρωί του Σαββάτου, περίπου τετρακόσιοι άνθρωποι ανέβηκαν σε ομάδες στα γύρω βουνά και με την καθοδήγηση των ειδικών συνέλεξαν δεκάδες διαφορετικά είδη μανιταριών, τα οποία ταυτοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας κύριο Γιώργο Κωνσταντινίδη και εκτέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας για να τα απολαύσουν οι επισκέπτες.

Ακολούθησε η παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των Μανιταριών» που παρουσίασε το θεατρικό εργαστήρι "Επι Σταγών". Στη μουσική σκηνή έπαιξαν τα συγκροτήματα "Βγοντζάκια" και "Manitarock".

Κατόπιν ανέλαβαν οι σεφ. Οκτώ χιλιάδες μερίδες μανιταρόσουπας, μανιταροπίλαφου, ψητών μανιταριών, μανιταρόπιτας και άλλων μανιταροεδεσμάτων προσφέρθηκαν δωρεάν στους πέντε χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι απόλαυσαν μοναδικές γεύσεις.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν και απηύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό, εκτός από το διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών κύριο Νίκο Πάλλα, ο δήμαρχος Καλαμπάκας κύριος Χρήστος Σινάνης και ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Κωνσταντίνος Μπάρδας.

Μετά την επιτυχία της, η γιορτή είναι προφανές ότι θα γίνεται πλέον κάθε χρόνο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, όπως άλλωστε ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της γιορτής είχε ως εξής.

Σάββατο 3 Οκτωβρίου
Πρωί
9.00: Τσάι βουνού στην πλατεία, δωρεάν για τους επισκέπτες
9.30: Συγκρότηση ομάδων και αναχώρηση από την πλατεία για εξόρμηση στο δάσος (αναζήτηση, φωτογράφιση, συλλογή μανιταριών).
13.00: Επιστροφή ομάδων από το δάσος. Ταυτοποίηση και έκθεση μανιταριών στην πλατεία.
Απόγευμα
19.00-20.30: Σεμινάριο μανιταρογνωσίας από τον Γιώργο Κωνσταντινίδη, πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, στην αίθουσα “Νίτσα Λιάπη”, του Δημαρχείου Καλαμπάκας.
20.00: Δωρεάν μανιταρόσουπα και μανιταροεδέσματα και τρουφομανιταρομακαρονάδα για τους επισκέπτες.
20.15-21.15: Θέατρο για μικρούς και μεγάλους στην πλατεία από το θεατρικό εργαστήρι “Επι Σταγών”
20.30: Καλωσόρισμα των επισκεπτών από το Διευθυντή του Μουσείου Νίκο Πάλλα.
21.30: Συναυλία στην πλατεία με τους Manitarock.
Κυριακή 4 Οκτωβρίου
10.30: Συνέδριο Μανιταρόφιλων Ελλάδας στην αίθουσα “Ασπροπάρης” του Μουσείου
11.00: Παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία από τοπικά συγκροτήματα

Το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 18.00 καθώς και την Κυριακή από της 10:00 έως τις 14:00 και ανά μία ώρα θα πραγματοποιείται δωρεάν ξενάγηση στο Μουσείο για τους επισκέπτες.

Η 1η Γιορτή Μανιταριού υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλία, τον Δήμο Καλαμπάκας και τους φορείς Μανιταρόφιλων Ελλάδας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 109 επισκέπτες και κανένα μέλος