ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Μετέωρα 4

Κάτω από τους θεόρατους βράχους των Μετεώρων, στα όρια της Καλαμπάκας και δίπλα στον δρόμο που οδηγεί στο Καστράκι και από εκεί στα μοναστήρια βρίσκεται το κτήριο ψηφιακής προβολής μια αίθουσα χωρητικότητας 120 θέσεων και μια γιγάντια οθόνη όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο όλη την διαδικασία του σχηματισμού των εντυπωσιακών βράχων των Μετεώρων την ιστορία τους, και την ανάδυση της μοναστηριακής κοινότητας.

Η αίθουσα ψηφιακής προβολής ιστορίας και πολιτισμού των Μετεώρων έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων μουσειακών χώρων που απέκτησε η Καλαμπάκα τα τελευταία χρόνια. Αυτή η υποδομή σε συνδυασμό με το πλανητάριο στην Καλαμπάκα πρόκειται να παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες παρουσίασης και ξενάγησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Είναι ένα έργο που πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Για να σχηματίσουμε σε βάθος την εικόνα που συνθέτει τον πολιτιστικό πλούτο και το υπόβαθρο της περιοχής υπάρχουν εργαστήρια γλυπτικής και κεραμικής και τέλος ο αγροτικός συνεταιρισμός Καλαμπάκας που την μεγάλη του συνεισφορά αναγνωρίζουν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες της περιοχής το Εργαστήριο επιστ. αγών με το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο που χαρακτηρίζει την πολιτιστική του δράση. Ο χορευτικός όμιλος Τρικάλων, αλλά και φορείς λαϊκής τέχνης στη κεραμική.

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 63 επισκέπτες και κανένα μέλος