Η CECOP χαιρετίζει τη δήλωση του Τολέδο σχετικά με την κοινωνική και αλληλεγγύη οικονομία

 Απασχόληση και κοινωνική ένταξη

https://cecop.coop/works/cecop-welcomes-toledo-declaration-on-the-social-and-solidarity-economy?fbclid=IwAR0bjgKyB0JTIokVd7cmhndJ7621foXB9Y6CzXoFI9PoXW3eKyQlzxNizvA, 5/1/2021

19 κράτη μέλη της ΕΕ επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να στηρίξουν την Κοινωνική Οικονομία και την Αλληλεγγύη σε μια δήλωση που υπεγράφη στο Τολέδο, την πρωτεύουσα της Κοινωνικής Οικονομίας της Ευρώπης.

Περισσότερα...

ΣΥΜΠΟΣΙΟ « ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» 27-29 Ιουλίου στο ΖΑΓΟΡΙ»

ΣΥΜΠΟΣΙΟ

« ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»

27-29 Ιουλίου στο ΖΑΓΟΡΙ»

Με τρεις βασικούς κύκλους συζητήσεων:

α) Ο ιστορικός ρόλος της Κοινωνίας πολιτών

β) Κοινωνία πολιτών, εργασία και κοινωνική οικονομία

γ) Κοινωνία πολιτών και συμμετοχική Δημοκρατία

 

Περισσότερα...

Το ΙΝΜΕΚΟ PROFILE

 

Το ΙΝΜΕΚΟ  PROFILE

Το ΙΝΜΕΚΟ είναι Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 2007 στην Αθήνα όπου πρωταρχικό σκοπό έχει την έρευνα, την εκπόνηση μελετών και σχεδίων δράσης για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα προκειμένου να στηρίξει θεωρητικώς και πρακτικώς τους  φορείς κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να εντάξει την κοινωνική οικονομία στις εφαρμοζόμενες πολιτικές της.

 Οι μελέτες του ΙΝΜΕΚΟ δεν περιορίζονται στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα αλλά εκτείνονται σε ζητήματα στρατηγικής για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε θέματα θεσμικής οργάνωσης και δικτύωσης και επιμόρφωσης του στελεχικού δυναμικού στο χώρο της κοινωνίας πολιτών με τελικό σκοπό την συγκρότηση κοινωνικού κεφαλαίου.

Περισσότερα...

Διακύρηξη της Κοινωνίας των Πολιτών

 

Συμμετοχική δημοκρατία και κοινωνία των πολιτών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει θεσμικά τον εμπλουτισμό της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας με τη συμμετοχική δημοκρατία, αλλά είναι φανερό ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή καθώς υπάρχουν κάθε είδους αντιστάσεις από τις διευθύνουσες ελίτ και τα λόμπυ συμφερόντων.

Το σύστημα απέχει ακόμη πολύ από την αναγνώριση της λήψης σημαντικών πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων από σύγχρονες «εκκλησίες του Δήμου» σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου θα μπορούσαν να δοκιμαστούν αποδοτικά μορφές συμμετοχικής δημοκρατίας.

Τα κύρια ρεύματα πολιτικής σκέψης, η σοσιαλδημοκρατική και η φιλελεύθερη, δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεπηρέαστες από τις εξελίξεις.

Περισσότερα...

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 επισκέπτες και κανένα μέλος