Μετέωρα, Πινδος. Οδοιπορικό

https://www.youtube.com/watch?v=yKfcvNbd17w

 

 

Μετέωρα, Πινδος. Οδοιπορικό

 

Δάση

oakΜέχρι τα 1000 μέτρα υπάρχουν βελανιδιές, πλάτανοι, πουρνάρια και διάφοροι θάμνοι. Ψηλότερα συναντούμε δάση καστανιάς, οξιάς και τα πυκνά δάση ελάτης. Υπάρχουν πολλά είδη πόας στα αλπικά λιβάδια κι ένα πλήθος αρωματικών φυτών όπως τσάι, ρίγανη κ.λπ. Οι κορυφές των κυριοτέρων βουνών της περιοχής είναι ομαλές, με δάση κυρίως ελάτου και δρυός και οι αναβάσεις είναι εύκολες.

Γεωλογικοί σχηματισμοί

meteorΟι απότομοι, ξεκομμένοι μεταξύ τους βράχοι των Μετεώρων, που το ύψος τους φτάνει μερικές φορές τα 400μ και απλώνονται  σε μια έκταση 30 περίπου τ.χλμ, ανάμεσα στα Αντιχάσια και τον Κόζιακα, γεμίζουν τον επισκέπτη δέος και ερωτηματικά για το γεωλογικό αυτό φαινόμενο που η προέλευσή του δεν έχει απόλυτα διευκρινιστεί. Άλλοι τους αποδίδουν σε διαβρωσιγενείς σχηματισμούς και άλλοι τους θεωρούν δελτοειδή κώνο ποταμού.

Περισσότερα...

Γεωμυθολογία, η αποκωδικοποιήση των αρχαίων επών

 

Ηλίας Μαριολάκος: Γεωμυθολογία, η αποκωδικοποιήση των αρχαίων επών

Συνέντευξη: Μηνάς Παπαγεωργίου (aka Beetlejuice)


Κατά την παιδική μας ηλικία πολλοί γοητευόμασταν από τις ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας που μας διάβαζαν οι γονείς μας. Μεγαλώνοντας, αρχίσαμε δειλά δειλά να κρυφοκοιτάζουμε πίσω από τις συμβολικές παραστάσεις που περικλείονται μέσα στα πανάρχαια αυτά διηγήματα. Ομως, όσο οι κλάδοι της επιστήμης εξελίσσονται, οι σύγχρονοι ερευνητές είναι πλέον σε θέση να αποκωδικοποιήσουν τα νοήματα και τις γνώσεις που βρίσκονται κρυμμένες για αιώνες μέσα στα έπη του Ομήρου, στη Θεογονία του Ησιόδου, στις διηγήσεις του Πλουτάρχου, του Διόδωρου του Σικελιώτη και άλλων σοφών του αρχαίου κόσμου. O Μηνάς Παπαγεωργίου παρουσιάζει σήμερα έναν τέτοιο Ελληνα ερευνητή, τον κ. Ηλία Μαριολάκο. Ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών απαντά σε μια πληθώρα ερωτημάτων σχετικά με τη νέα επιστήμη της Γεωμυθολογίας, τους κατακλυσμούς που περιγράφονται στις μυθολογίες των λαών, την αποκωδικοποιήση των ελληνικών μύθων και τα ταξίδια του Ηρακλή ανά την υφήλιο.

Atlantis

Η συνέντευξη με τον Ηλία Μαριολάκο

Περισσότερα...

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 επισκέπτες και κανένα μέλος