Ο σχεδιασμός αυτός εστιάζεται, συγκεκριμένα, στις εξής πτυχές:
Γενικά δίδεται έμφαση σε ενέργειες δημοσιότητας και δημοσίων σχέσεων, προβολής μέσω διαδικτύου κ.α., ενώ οι δαπανηροί και λιγότερο αποτελεσματικοί τρόποι προβολής θα χρησιμοποιηθούν σε περιορισμένο βαθμό και μόνο με στοχευμένο τρόπο (π.χ. συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις).
Με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο τουρισμός κρίνεται ότι οι φορείς θα πρέπει να εστιάσουν τις προσπάθειές τους στην επίτευξη των ακόλουθων στρατηγικών στόχων:
Στρατηγικός Στόχος 1
Οι τρεις αυτοί στόχοι δείχνουν την κατεύθυνση που συμφέρει να ακολουθηθεί τα επόμενα χρόνια, αφού εστιάζουν σε εκείνες τις αγορές που μπορούν να αποδώσουν μιαν αξιόλογη αύξηση επισκεπτών στην περιοχή.
Ως ποσοτικός στόχος του παρόντος Σχεδίου Μάρκετινγκ τίθεται η αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μελέτης και η διεύρυνση των εναλλακτικών μορφών του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος με δράσεις αγροτουρισμού, γεωτουρισμού κ.α.
Η επιτυχία στην υλοποίηση του παρόντος Σχεδίου Μάρκετινγκ θα φανεί ιδίως με την αύξηση της μέσης παραμονής των επισκεπτών στην περιοχή σε πάνω από 4 ημέρες.
Κάθε χρόνο θα πρέπει να αξιολογείται η πρόοδος ως προς την επίτευξη των παραπάνω στρατηγικών και ποσοτικών στόχων και, εάν απαιτηθεί, να ληφθούν διορθωτικά μέτρα.
Οι στόχοι που τίθενται στα πλαίσια της μελέτης αυτής θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν με τη χρήση κατάλληλων τεχνικών και μεθόδων που θα ωθήσει το κοινό-στόχο στην επιθυμητή συμπεριφορά, δηλαδή στην επιλογή της περιοχής ως βιοτουριστικό προορισμό.
Για να εκπληρωθούν οι στόχοι πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης επικοινωνιακής πολιτικής (IMC: Integrated Marketing Communications). Το IMC εμπεριέχει όλη τη φιλοσοφία του μάρκετινγκ λαμβάνοντας υπόψη τα 8Ps του κοινωνικού μάρκετινγκ[1], το σύνολο των μέσων ενημέρωσης και όλες τις τεχνικές με τις οποίες προσεγγίζεται το κοινό.