Όνομα βιοτουριστικού διαδικτυακού τόπου

 Έπειτα θα πρέπει να επιλεγεί το κυρίως όνομα του site, το οποίο θα να σχετίζεται με το προσφερόμενο βιοτουριστικό προϊόν.

Τέλος χρήσιμη θα ήταν και η χρήση λέξεων κολλητά ή η χρήση λέξεων που να τις χωρίζει παύλα, καθώς και ο επισκέπτης καταλαβαίνει άμεσα το θέμα, αλλά και οι μηχανές αναζήτησης θα παρουσιάσουν την ιστοσελίδα σε υψηλότερες θέσεις.

Παράγοντες που παρακινούν τον επισκέπτη της ιστοσελίδας να γίνει ενεργός

Ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που εμπνέει εμπιστοσύνη και επικοινωνεί την αξιοπιστία της Σύμπραξης, ενώ παράλληλα η δομή του είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να εντοπίσει εύκολα το ζητούμενό του και να κατευθυνθεί στην επιθυμητή ενέργεια.

Στόχος μας λοιπόν πρέπει να είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού δικτύου το οποίο επικοινωνεί σωστά με τους δυνητικούς ε[ισκέπτες στην περιοχή ενώ η εικόνα του εμπνέει την επιθυμητή αξιοπιστία και εμπιστοσύνη, για να πραγματοποιηθεί αλληλεπίδραση. Τα βασικά βήματα για να μετατρέψουμε τους επισκέπτες σε πελάτες είναι (Conversion rate optimization):

• Ελκυστική σχεδίαση ιστοσελίδας (website design) στηριγμένη στα μοτίβα χρηστικότητας του web, που γνωρίζουν οι χρήστες. Κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του επισκέπτη και τον ενθαρρύνουμε να παραμείνει στην ιστοσελίδα.

• Δημιουργία «προβλέψιμης» δομής περιεχομένων ιστοσελίδας έτσι ώστε ο επισκέπτης να νιώθει πάντα ότι έχει τον έλεγχο, να γνωρίζει δηλαδή πώς να περιηγηθεί μέσα στην ιστοσελίδα και να βρει αυτό που θέλει.

• Εύκολη πλοήγηση του επισκέπτη, δηλ. το να  μπορεί να βρει εύκολα και γρήγορα αυτό που ψάχνει, με τα ελάχιστα κλικ. Σε αντίθετη περίπτωση, ο επισκέπτης θα φύγει από την ιστοσελίδα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

• Συγγραφή κειμένων που κερδίζουν την εμπιστοσύνη του επισκέπτη, βελτιώνουν την συνολική εμπειρία επίσκεψης στην ιστοσελίδα και τον κατευθύνουν στην επιθυμητή ενέργεια.

Την αποτελεσματικότητα του conversion optimization την ελέγχουμε παρακολουθώντας το πόσοι από τους επισκέπτες του site επισκέφθηκαν την φόρμα επικοινωνίας ή έκαναν κράτηση.

Περιεχόμενο – Υλικό βιοτουριστικού διαδικτυακού τόπου

Σημασία περιεχομένου στη διαφήμιση

Προτού εξηγήσουμε τη σημασία του ψηφιακού περιεχομένου που θα ανέβει στην ιστεσελίδα, θα ήταν καλύτερο να εξηγήσουμε την έννοια της ψηφιακής κουλτούρας. “Η ψηφιακή κουλτούρα είναι το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης μεταξύ του παραδοσιακού πολιτισμού (περιεχόμενο), του τομέα των TIMES (τεχνολογία: τηλεπικοινωνίες, διαδίκτυο, πολυμέσα, ηλεκτρονικό εμπόριο, προγράμματα και ασφάλεια, τηλεόραση, έκδοση, βιομηχανία παραγωγής μουσικής) και των υπηρεσιών διανομής”.

Tο ψηφιακό περιεχόμενο λοιπόν μίας ιστοσελίδας αποτελεί ουσιαστικά την γνώση, την πληροφορία που μας παρέχει αυτή η ιστοσελίδα. Λέγοντας περιεχόμενο εννοούμε κείμενα, φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο θα ενημερώσει τον επισκέπτη της ιστοσελίδας για το αντικείμενό της. Όμως πάνω από όλα, περιεχόμενο σημαίνει καλογραμμένα κείμενα, ενώ οι φωτογραφίες, τα βίντεο και το υπόλοιπο ψηφιοποιημένο υλικό είναι συμπληρωματικά.

Εξάλλου ως γνωστόν, το περιεχόμενο είναι βασιλιάς! Δυστυχώς όμως, για πολλούς η κατασκευή ιστοσελίδων περιορίζεται σε εντυπωσιακά γραφικά, κινούμενες εικόνες flash και τίποτα περισσότερο. Μια ιστοσελίδα σχεδιασμένη για να εντυπωσιάζει με την εμφάνιση της μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον μας για ελάχιστα λεπτά. Αυτό όμως που θα μας κάνει να βάλουμε την ιστοσελίδα στα αγαπημένα μας και να γυρίσουμε ξανά σε αυτή είναι το πλούσιο, ενδιαφέρον και ποιοτικό περιεχόμενο της.

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 176 επισκέπτες και κανένα μέλος