2. Mε αποφυγή του λάθους της υπερβολής, καθώς συχνά παρασυρόμαστε από τον ενθουσιασμό αλλά και την αγωνία να αυξηθούν γρήγορα οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα καταφεύγουμε σε υπερβολική, εξαιρετικά συχνή ή αποκλειστική προώθηση συγκεκριμένου προϊόντος ή υπηρεσίας ξανά και ξανά.
3. Η δυνατότητα που προσφέρουν τα social media για άμεση επικοινωνία με το κοινό-στόχο, δημιουργώντας μια αμοιβαία σχέση αλληλεπίδρασης. Οι χρήστες επιθυμούν να μαθαίνουν νέα και να τα αναπαράγουν στον ηλεκτρονικό κόσμο, διότι θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό διατηρούν στον φυσικό κόσμο έστω και ασθενείς κοινωνικούς δεσμούς με τους λιγότερο κοντινούς γνωστούς και φίλους. Ο διάλογος κι η αλληλεπίδραση ενισχύουν τη σχέση της Σύμπραξης με το κοινό της και παρακινεί κι άλλους υπάρχοντες ή δυνητικούς επισκέπτες ή συμπράττοντες να εμπλακούν στη συζήτηση ή να θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις.
4. H αποφυγή των ορθογραφικών λαθών στα κείμενα. Υπερβολικά ορθογραφικά, γραμματικά και συντακτικά λάθη, ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή greeklish κάνουν το περιεχόμενο να φαίνεται πρόχειρο, βιαστικά γραμμένο και κυρίως αναξιόπιστο. Οι χρήστες κουράζονται και εστιάζουν μηχανικά στα λάθη κι όχι στην ουσία του κειμένου, ενώ διαβάζουν σπάνια τα κεφαλαία και τα greeklish.