Τα χωριά του Κάμπου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ Ο ΠΗΝΕΙΟΣ…

Χαρακτηριστικό του φυσικού ανάγλυφου της τρικαλινής γης, είναι η ορεινότητα του εδάφους, η πλούσια κάλυψη από παραγωγικά δάση και οι μεγάλες εκτάσεις βοσκοτόπων. Το 66% της έκτασης είναι ορεινό, το 14% ημιορεινό και μόνο το 20% πεδινό. Ο κάμπος αποτελεί την κύρια πηγή παραγωγής προϊόντων όπως βαμβάκι, καρπούζια, λαχανικά, ντομάτα, τεύτλα. Στα λιβάδια εκτρέφονται χιλιάδες ζώα και παράγουν γάλα, τυρί και κρέας.

Περισσότερα...

Δημοτική Ενότητα Εστιαιώτιδας - Δήμος Τρικκαίων

 

Δ.Ε. Εστιαιώτιδας

Η Δημοτική Ενότητα Εστιαιώτιδας υπάγεται στο Δήμο Τρικκαίων του Νομού Τρικάλων. Καταλαμβάνει έκταση 39,8 τ.χλμ. και έχει συνολικό πληθυσμό 2.729 κατοίκους. Ο πρώην δήμος λειτούργησε από το 1999 έως το 2010 με έδρα το Μεγαλοχώρι. Αποτελείται από τους οικισμούς Λόγγος, Μεγαλοχώρι, Πατουλιά και Χρυσαυγή.

Περισσότερα...

Δημοτική Ενότητα Καλλιδένδρου - Δήμος Τρικκαίων

 

Έχει συνολικό πληθυσμό 2.193 κατοίκους, και περιλαμβάνει τις τοπικές κοινότητες και οικισμούς Βαλτινό, Δενδροχώρι, Κάτω Ελάτη και Φωτάδα.

Περισσότερα...

Δημοτική Ενότητα Μεγάλων Καλυβιών


Η Δημοτική Ενότητα (πρώην Δήμος) Μεγάλων Καλυβίων καταλαμβάνει έκταση 45,3 τ.χλμ. και έχει συνολικό πληθυσμό 2.798 κατοίκους. Ο πρώην Δήμος λειτούργησε από το 1999 έως το 2010 με έδρα τα Μεγάλα Καλύβια . Περιλαμβάνει τις τοπικές κοινότητες Μεγάλα Καλύβια, Αγία Κυριακή και Γλίνος.

Περισσότερα...

Δημοτική Ενότητα Φαλωρείας - Δήμου Τρικκαίων

 

Η Δημοτική Ενότητα (πρώην Δήμος) Φαλωρείας έχει συνολικό πληθυσμό 3.966 κατοίκους. Ο πρώην Δήμος λειτούργησε από το 1999 έως το 2010 με έδρα το Κεφαλόβρυσο. Περιλαμβάνει τις τοπικές κοινότητες και οικισμούς Διαλεκτό, Διπόταμος, Κεφαλόβρυσο, Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, Μεγάρχη.

Περισσότερα...

Choose language

elenfrdeitessv

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 124 επισκέπτες και κανένα μέλος