Τα χωριά του Κάμπου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ Ο ΠΗΝΕΙΟΣ…

Χαρακτηριστικό του φυσικού ανάγλυφου της τρικαλινής γης, είναι η ορεινότητα του εδάφους, η πλούσια κάλυψη από παραγωγικά δάση και οι μεγάλες εκτάσεις βοσκοτόπων. Το 66% της έκτασης είναι ορεινό, το 14% ημιορεινό και μόνο το 20% πεδινό. Ο κάμπος αποτελεί την κύρια πηγή παραγωγής προϊόντων όπως βαμβάκι, καρπούζια, λαχανικά, ντομάτα, τεύτλα. Στα λιβάδια εκτρέφονται χιλιάδες ζώα και παράγουν γάλα, τυρί και κρέας.

Περισσότερα...

Δημοτική Ενότητα Εστιαιώτιδας - Δήμος Τρικκαίων

 

Δ.Ε. Εστιαιώτιδας

Η Δημοτική Ενότητα Εστιαιώτιδας υπάγεται στο Δήμο Τρικκαίων του Νομού Τρικάλων. Καταλαμβάνει έκταση 39,8 τ.χλμ. και έχει συνολικό πληθυσμό 2.729 κατοίκους. Ο πρώην δήμος λειτούργησε από το 1999 έως το 2010 με έδρα το Μεγαλοχώρι. Αποτελείται από τους οικισμούς Λόγγος, Μεγαλοχώρι, Πατουλιά και Χρυσαυγή.

Περισσότερα...

Δημοτική Ενότητα Καλλιδένδρου - Δήμος Τρικκαίων

 

Έχει συνολικό πληθυσμό 2.193 κατοίκους, και περιλαμβάνει τις τοπικές κοινότητες και οικισμούς Βαλτινό, Δενδροχώρι, Κάτω Ελάτη και Φωτάδα.

Περισσότερα...

Δημοτική Ενότητα Μεγάλων Καλυβιών


Η Δημοτική Ενότητα (πρώην Δήμος) Μεγάλων Καλυβίων καταλαμβάνει έκταση 45,3 τ.χλμ. και έχει συνολικό πληθυσμό 2.798 κατοίκους. Ο πρώην Δήμος λειτούργησε από το 1999 έως το 2010 με έδρα τα Μεγάλα Καλύβια . Περιλαμβάνει τις τοπικές κοινότητες Μεγάλα Καλύβια, Αγία Κυριακή και Γλίνος.

Περισσότερα...

Δημοτική Ενότητα Φαλωρείας - Δήμου Τρικκαίων

 

Η Δημοτική Ενότητα (πρώην Δήμος) Φαλωρείας έχει συνολικό πληθυσμό 3.966 κατοίκους. Ο πρώην Δήμος λειτούργησε από το 1999 έως το 2010 με έδρα το Κεφαλόβρυσο. Περιλαμβάνει τις τοπικές κοινότητες και οικισμούς Διαλεκτό, Διπόταμος, Κεφαλόβρυσο, Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, Μεγάρχη.

Περισσότερα...